Ново предложение от ПП: Минимална заплата от 868 лева за догодина.

...
Ново предложение от ПП: Минимална заплата от 868 лева за догодина.
Коментари Харесай

ПП избухнаха с нова още по-висока минимална заплата!

Ново предложение от Политическа партия: 

Минимална заплата от 868 лв. за следващата година. Това оферират от партия „ Продължаваме промяната “ (ПП) с импортирани оферти сред първо и второ четене на измененията в Кодекса на труда, заяви.

От Политическа партия желаят размерът на минималната работна заплата да е половината от брутната за страната за последните 2 тримесечия, за които има данни на националната статистика.

Промените в Кодекса на труда, импортирани от Българска социалистическа партия, към този момент бяха гласувани на първо четене в пленарната зала, а съгласно признатото досега, минималната заплата следващата година би трябвало да е половината от междинната брутната за миналата, което се пресмята на 850 лв..

От „ Продължаваме промяната “ пресмятат, че в случай че се вземат данните за междинната заплата за последните две тримесечия за тази година – от април до септември, минималната заплата би трябвало да е 868 лева от първи януари следващата година. Като се прави параленост, че в случай че се вземе за база междинната заплата през 2021 година минималната би трябвало единствено след дни да е 765 лева или покрай предлагането на служебното държавно управление от 770 лева

Този четвъртък обществените сътрудници ще разискват плана на постановлението.

От „ Продължаваме промяната “предлагат също размерът на минималната заплата да е брутно заплащане, в което са включени спомагателните с непрекъснат темперамент какъвто е така наречен клас прослужено време и останали добавки, контрактувани в групов трудов контракт.

От ГЕРБ също вършат предложение сред първо и второ четене, като минималната заплата да се дефинира до 1 септември на настоящата година в размер половината от междинната брутна заплата на миналата или в тази ситуация за база за следващата година да се вземе 2021 година, което също е покрай предлагането на правосъдното държавно управление.

Българска социалистическа партия също прави предложение, а точно – минималната заплата не може да е по-малка от размерът й за миналата.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР